top of page

Biografi

Georg Källström studerar sitt tredje år på Operahögskolan i Stockholm och tar examen 2020. Han är född och uppvuxen i Stockholm men är mycket stolt över sina rötter i södra Dalarna. Georg studerar för John Erik Eleby och Ulrika Tenstam. Intresset för opera föddes när han vid Adolf Fredriks musikskola fick möjlighet att medverka i barnkören vid Kungliga Operan. Känslan när hela operakören sjunger ”Arranci, datteri” ur akt II, La Bohème glöms aldrig!

Efter studenten följde utbildningar på Birkagårdens folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Universitet. Sånglärare som Georg tidigare har studerat för är Joakim Bergdal och hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Vid sidan av sina operastudier är Georg verksam som konsert- och romanssångare. Trots att basen är i Stockholm har han konserterat i Borlänge, Hedemora, Gustafs, Svartnäs, Vadstena, Lidköping, Askersund, Sigtuna och ett flertal städer i Israel.

Vid sidan av sina operastudier är Georg verksam som konsert- och romanssångare. Exempel på repertoar är, "Requeim" och "Mässa i C dur, K 257" av Mozart, "Juloratorium" av Saint-Saëns, "Den heliga natten" av Rosenberg, lieder, cykler och romanser av tonsättare som Schubert, Schumann, Strauss, Vaughan Williams, Sibelius, Grieg, Sjöberg, Alfvén, Stenhammar och Peterson-Berger.

Georg har läst till mellanstadielärare vid Stockholms Universitet och sommaren 2014 arbetade han som kolloledare i Värmland. Då skrevs låten Hey You.

Repertoar

Repertoar

Opera och större verk
Urval romanser och lieder
W.A. Mozart

Don Giovanni (Don Ottavio)

G. P. Telemann

Orpheus (Eurimedes)

G. Puccini

La Bohème (Rodolfo)*

Strauss II

Die Fledermaus (Eisenstein)**

* Under instudering

** Större utdrag

W. A. Mozart

Requeim, K. 626

Mässa i C dur, K 257

G. Verdi

Messa da Requiem (under instudering)

 

J. S. Bach

Wachet auf, ruft uns die Stimme

F. Schubert

Mässa i G 

 

H. Rosenberg

Den heliga natten

 

C. Saint-Saëns

Juloratorium, Op. 12

 

H. Alfvén

E. Grieg

W. Peterson-Berger

F. Schubert

R. Schumann

Dichterliebe Op.48

W. Stenhammar

J. Sibelius

Sjöberg

R. Strauss

R. Vaughan Williams

bottom of page